Raamatud
1726. Nami-Nami. Maailma maitsed.jpg Zoom

Nami-Nami. Maailma maitsed

Tootekood: 11727
Tarneaeg: 1-3 päeva
Hind:
7,40 €
Kogus: - +
   - või -   

Pealkiri: Nami-Nami. Maailma maitsed

Koostanud: Pille Petersoo

Kirjastus: Varrak

Aasta: 2013

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 255

ISBN: 978-9985-3-2932-0

Mõõdud: 245x175 mm

Formaat: kõvakaaneline

 

Seisukord: heas seisukorras kasutatud raamat

 

Sisu:

Sari: Maailma maitsed 1 osa

Kas oled kaugetel reisidel söönud põnevaid roogi, mida soovid kodus järele teha? Või armastad lihtsalt kulinaarselt rännata? Sel juhul hoiad käes just õiget kokaraamatut! Populaarse Nami-Nami retseptikogu eestvedaja Pille Petersoo on siia raamatusse kogunud kokku oma lemmikroad seitsmest erinevast maailma köögist. Raamatust leiate:


  • krõbisevaid küpsiseid Rootsi kohvilaualt
  • pähklitega rikastatud köögiviljaroogi Gruusia pidulaualt
  • punaveinis keedetud viigimarju Kreeka maiasmokkadelt
  • rosinatest küllastunud kuldkollase riisiroa kaugelt Pärsiast
Sarnased tooted

Pealkiri: Eesti maa maitsed (ja mõned vetelt ka)

Koostanud: Karl-Kristjan Nigesen, Kersti Rea

Kirjastus: Isamaa ja Res Publica Liit

Aasta: 2013

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 64

ISBN: 978-9949-33-201-4

Mõõdud: 215x145 mm

Formaat: kõvakaaneline

 

Seisukord: heas seisukorras kasutatud raamat

 

Sisu:

IRL ajab Eesti asja igal pool ja kogu aeg. Selles raamatus heidame pilgu Eesti maitsetele. Peatähelepanu ei ole mitte traditsioonilistel maitsetel, vaid pigem headel toiduainetel, mida meie kodumaa pakub. Olgu need retseptid inspiratsiooniks igaühele, kes soovib senisest põnevamal viisil kasutada oma koduaia võimalusi ning leida turu- või poeriiulikraamile uusi ja põnevaid rakendusi. 
Et traditsioonid ära ei ununeks, tuletavad mitmed tuntud inimesed meelde oma head Eesti maitset. Pole välistatud, et nendest tähelepanekutest kasvab välja üks järgmine kokaraamat.

Tootekood: 11098 ,   Tarneaeg: 1-3 päeva
5,00 €

Pealkiri: Puhta toidu raamat

Autor(id): Kaarina Naur ja Ülle Hõbemägi

Kirjastus: Pegasus

Aasta: 2010

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 208

ISBN: 978-9949-453-68-9

Mõõdud: 245x170 mm

Formaat: kõvakaaneline

 

Seisukord: heas seisukorras raamat

 

Sisu:

Mahetoit – milleks see? Kallis, kättesaamatu, tülikas... 
Et midagi muuta, tuleb seada siht, mida just nüüd ja kohe ei saavuta, aga mille poole sammumine paneb teid nägema toitu, toidu hankimist ja valmistamist hoopis uues valguses. Kevadel viskate ehk mulda elu esimesed seemned, küpsetate elu esimese rukkileiva ja teete ise õunamahla. Järgmisel aastal rajate kasvuhoone ja istutate viljapuud. Nii tasapisi oma tegemisi kasvatades ja tegemiste vilju nautides hakkate märkama kiirtoidukultuuri, poolfabrikaatide ja valmistoitude ajastu vildakust. 
Kuhu meil kiiret on? Toit on energia, toit ühendab, toit on ajaviide ja seltskond. Pole vaja kiirustada ei toitu kasvatades, hankides, valmistades ega süües. Mahedalt söömine on elu loomulik osa, mille poole tasub püüelda. „Puhta toidu raamat“ on sellel kohati künklike muudatuste teel toetavaks kaaslaseks. 

„Puhta toidu raamatust“ leiab mahetoitumise kohta hulgaliselt teavet ja retsepte. Mida tähendab mahetoit? Mis vahe on biodünaamilisel toidul, mahetoidul ja ökotoidul? Kuidas kasvatada ise biodünaamilist toitu? Kas kõiki toiduaineid on võimalik tarbida vaid mahedal kujul? Lugeja leiab ka esmased põhimõtted ja soovitused mahetoidule üleminekuks. Kuidas leida sobilikku toitu ja mida pakutavast valikust eelistada? Miks peaks toidu kõrvale joomist vältima? Milline võiks olla aastaaegadest lähtuv toitumine? Kuidas toituda mahetoidust nii, et sellest ei kujuneks väga kulukas elustiil? Raamatu autorid püüavad kõigile neile küsimustele vastuseid leida. Lisaks on raamatus ka mahetoidu retseptid. 

KAARINA NAUR on pika kogemusega professionaalne kokk ja alternatiivterapeut, kelle tänane toiduga kokkupuude on isiklikum kui kunagi varem. Toiduvalmistamise kursusi korraldades, soovijate toidutellimusi täites ning klienti nõustades paneb Kaarina sinna kogu oma südame ja teadmise. Ise kiivalt mahetoitumise põhimõtteid jälgides on ta innukas mahe-eluviisi propageerija ja tegevusega toetaja. 

Tootekood: 11718 ,   Tarneaeg: 1-3 päeva
12,50 €

Pealkiri: Suupisted

Autor(id): Tuuli Mathisen

Kirjastus: Varrak

Aasta: 2017

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 192

ISBN: 978-9985-3-4057-8

Mõõdud: 220x174 mm

Formaat: Kõvakaaneline

 

Seisukord: heas seisukorras raamat

 

Sisu:

Suupistete raamat on käepäraseks abiliseks kõigile neile, kellele meeldib külalisi võõrustada ja kellel kipub vahel nappima ideid, mida lauale panna. Selleks et teha maitseküllane ja värvikirev suupistelaud, ei pea tundideks kööki sulguma või muretsema kiire rahakoti tühjenemise pärast.

Ideid ja põnevaid kooslusi leiab siit raamatust nii selleks puhuks, kui külaliste saabumiseni on jäänud vaid loetud minutid, kui ka olukorraks, mil on aega ja võimalust veidi põhjalikumalt nokitseda. Loodetavasti leiab igaüks siit raamatust inspiratsiooni ja innustust ning maitsvad suupisted aitavad nii mõnegi vahva õhtu veel meeleolukamaks muuta.

Tootekood: 12775 ,   Tarneaeg: 1-3 päeva
9,90 €

Pealkiri: Kulinaaria

Autor(id): Sirje Rekkor, Eewe Kärblane, Inge Laur, Irina Bogdanova, Lulli Taaver, Maire Merits, Marje Mäekalle, Tiina Parm, Tiiu Toompuu, Õile Aavik, Ülle Kruuda, Anne Kersna, Dina Aarma

Kirjastus: Argo

Aasta: 2006

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 205

ISBN: 9949-4154-8-9

Mõõdud: 295x210 mm

Formaat: pehmekaaneline

 

Seisukord: pisut kulunud kaaned, sisu terve ja loetav

 

Sisu:

Kokaraamatuid ilmub praegu küll ridamisi, kus pakutakse kõikvõimalikke retsepte, kuid professionaalseks kasutamiseks sobivat kirjandust on ilmunud vähe. Käesolev õpik püüab seda tühimikku täita. 2002. aastal esmakordselt ilmunud õpiku enamikke peatükke on täiendatud ja kaasajastatud, lisandunud on peatükid «Eesti rahvusköök» ja «Menüü koostamise alused».
Õpiku koostamisel on aluseks võetud Haridus- ja Teadusministeeriumi kulinaaria aineprogrammid kokkade, kokk-pagarite ja kokk-kondiitrite erialadele. Käsiraamat on abiks ka teenindus- ja hotellialal õppijatele ning vastavate erialade täiend- ja ümberõppijatele kulinaariaalaste teadmiste täiustamisel.

Teine, täiendatud trükk.

Tootekood: 12781 ,   Tarneaeg: 1-3 päeva
8,00 €

Pealkiri: Õunaraamat. Toidud, hoidised, säilitamine

Autor(id): Salme Masso

Kirjastus: Valgus

Aasta: 1988

 

Keel: eestikeelne

Lehekülgi: 168

ISBN:

Mõõdud: 200x132 mm

Formaat: pehmekaaneline

 

Seisukord: normaalses seisukorras kasutatud raamat

 

Sisu:

Autor iseloomustab meie koduaedades kasvavaid õunasorte ja annab nõu õunte säilitamiseks värskena, kuivatamiseks, samuti õunakeediste, -mahlade ja -kompottide valmistamiseks. Pere toidulauda aitavad rikastada liha- ja aedviljatoidud õuntega. Rohkesti pakutakse retsepte õunasuppide, -putrude, -vormide ja -salatite valmistamiseks ning kookide küpsetamiseks.
Vajalik käsiraamat igale perenaisele.

Tootekood: 12870 ,   Tarneaeg: 1-3 päeva
2,00 €